Idrotten ska vara en trygg plats för alla och om du känner att något känns fel vill vi att du ska höra av dig. Om du som ledare, förälder eller aktiv i VGF önskar stöd och hjälp i frågor som är relaterade till idrottens värdegrund, anvisningarna för barn- och ungdomsidrott, idrottsrörelsens uppförandekod eller Gymnastikförbundets uppförandekod, vill vi att du ska höra av dig. Det finns flera olika alternativ till vem du kan höra av dig till. Först och främst kan du såklart alltid kontakta oss i föreningen, det kan du göra via e-post eller formulär (möjligt att vara anonym). När du kontaktar föreningen vi meddelande (formulär) är det styrelsen som tar emot detta. Du kan även kontakta RF-SISU Västmanland sakkunnig person inom barn- och ungdomsidrott. Den personen kommer enbart kontakta föreningen om den individen som kontaktat RF-SISU Västmanland vill det. Utöver detta kan du kontakta Gymnastikförbundets ombudsman eller Mellansvenska Simförbundet för stöd, hjälp och rådgivning. Det finns även en möjlighet att kontakta Riksidrottsförbundet anonymt, se mer nedan.
Västerås Gymnastikförenings värdegrund
- Kroppens rörelse i centrum
- Stimulera till god hälsa och välbefinnande genom rörelse, gemenskap och personlig utveckling
- Vi arbetar i demokratiska former, gläds tillsammans och lär för livet.
- Vi erbjuder aktiva medlemmar hög kvalité på alla nivåer.
- Vi tar helt avstånd från användning av alkohol, narkotika, tobak och kränkande behandling.
Vill du läsa mer:
Svensk Gymnastik Vill
Idrotten Vill
·
Tillsammans vill vi skapa en trygg idrott för alla inom Västerås Gymnastikförening.
VGF Styrelse
styrelsen@vgf.nu eller formulär anonymt meddelande
RF-SISU Västmanland
marie.persson@rfsisu.se eller 072-558 30 17
Gymnastikförbundets ombudsman
gymnastikombudsman@gymnastik.se eller 08-699 64 76
Mellansvenska Simförbundet (för simhoppare)
erika.meeker@svensksimidrott.se eller 010-476 53 16
Riksidrottsförbundets visselblåsartjänst
Du kan använda visselblåsartjänsten för att uppmärksamma allvarliga risker som kan skada personer inom idrotten, idrotten som organisation, samhället eller miljön – och då du samtidigt upplever att du inte kan vända dig till din förening. En person som skickar ett meddelande genom visselblåsartjänsten behöver inte ha bevis för sin misstanke. Inga anklagelser får dock göras med syfte att skada eller med vetskap om att anklagelsen är falsk.
Obs! Du kan inte använda visselblåsartjänsten för att uttrycka missnöje med en förening, arbetsgivare inom idrotten eller relaterade frågor. Sådana ärenden ska du ta upp med föreningens styrelse, aktuellt specialidrottsförbund, arbetsledare eller chef eftersom de inte kan behandlas som visselblåsarärenden - https://report.whistleb.com/sv/riksidrottsforbundet